Бебета, които активно играят с татко си от 3-месечна възраст, на

...
Бебета, които активно играят с татко си от 3-месечна възраст, на
Коментари Харесай

Какви ползи носи общуването на таткото с бебето

Бебета, които интензивно играят с баща си от 3-месечна възраст, на 2 години показват по-висок разсъдък от връстниците си, пише deti.mail.ru.

Учени от три водещи научни центъра във Англия, снимали на видео по какъв начин 192 бащи поддържат връзка с децата си. Когато бебетата били на тримесечна възраст, бащите просто играли и разговаряли с тях. А на по-големите четели книжки.

След това други експерти оценявали качеството на другарство сред децата и бащите във всяка двойка „ баща-бебе “ и във двете възрастови групи. А с 2-годишните деца създали и общоприет тест за оценка на умственото развиване, учреден на способността им да разграничават форма и цвят.

Така стигнали до извода, че качеството на другарство сред таткото и 3-месечното бебе оказва въздействие на развиването на интелекта му на 2-годишна възраст. Колкото по-висока била оценката на бащата, толкоз по-изявено било интелектуалното развиване на детето му на двегодишна възраст. Като общуването се оказало от идентична изгода както за девойките, по този начин и за момчетата.

Прочетете целия текст в Новите Родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР